IMPO > Notícies > COMERÇ I SERVEIS, SECTORS QUE LIDEREN L’EMPRENEDORIA
    « Tornar al llistat  
    COMERÇ I SERVEIS, SECTORS QUE LIDEREN L’EMPRENEDORIA  
 
    EMPRÈN | 03-01-2020
   
    Els emprenedors són la clau per al creixement i renovació del teixit productiu.
 

Segons l' "Informe sobre Emprenedoria i Empreses Joves que creen ocupació" elaborat per la Confederació Espanyola de Societats de Garantia CESGAR, comerç i serveis personals, serveis a les empreses, construcció, hostaleria i restauració són els sectors en què més s'emprèn a Espanya. Aquestes àrees d'activitat concentren el 69% de l'emprenedoria total i el 51% de tota l'ocupació registrat el 2017.

Aquest estudi, que analitza el període comprès entre 2013 a 2017, destaca que el 5,5% de l'ocupació està generat per les noves iniciatives o el que és el mateix, més de cinc de cada cent persones ocupades han emprès en els últims anys. També destaca l’ "índex de dinamisme emprenedor" que relaciona emprenedoria i ocupació per compte propi en les diferents regions, sectors o grups de població. Tenint en compte aquest indicatiu, els sectors d'educació, activitats artístiques i recreatives, telecomunicacions i de societat de la informació han estat els que han registrat majors nivells de dinamisme emprenedor, superiors en un 56%, 46% i 28% respectivament.

Pel que fa a el desglossament de nivells d'emprenedoria per comunitats autònomes, Balears, Galícia, Extremadura i Comunitat Valenciana són les quatre comunitats on més s'emprèn, seguides de prop per les Canàries, Múrcia i Andalusia. Per contra,  les comunitats en les que menys s'ha emprès han estat Madrid, Aragó, Castella i Lleó, La Rioja i Navarra.

Atenent a la forma jurídica que trien principalment els emprenedors, cal destacar que el 83,6% es constitueixen com a persona física (autònom), mentre que només el 16.4% opta per una empresa societària amb personalitat jurídica. El principal obstacle que troben a l'hora d'emprendre és l'accés al finançament extern a causa majoritàriament a la petita grandària, a falta d'experiència, coneixements financers i capacitat negociadora.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  Com han estat les contractacions l’any 2019?  
  ...  
 
 
  Bricomart inicia la contractació de 122 persones per al nou centre que obrirà al barri de Montigalà.  
  Unes 500 persones han realitzat el procés de selecció a les instal·lacions del Servei Municipal de Promoció de l’Ocupació de Badalona. ...  
 
 
  L'atur durant el 2019.  
  El comportament de l’atur al llarg del 2019. ...  
 
 
  PLATAFORMES DE FINANÇAMENT ALTERNATIU CATALANES.  
  Impuls de formes de finançament per empreses. ...  
   
 
AVÍS LEGAL