IMPO > Notícies > COMERÇ I SERVEIS, SECTORS QUE LIDEREN L’EMPRENEDORIA
    « Tornar al llistat  
    COMERÇ I SERVEIS, SECTORS QUE LIDEREN L’EMPRENEDORIA  
 
    EMPRÈN | 03-01-2020
   
    Els emprenedors són la clau per al creixement i renovació del teixit productiu.
 

Segons l' "Informe sobre Emprenedoria i Empreses Joves que creen ocupació" elaborat per la Confederació Espanyola de Societats de Garantia CESGAR, comerç i serveis personals, serveis a les empreses, construcció, hostaleria i restauració són els sectors en què més s'emprèn a Espanya. Aquestes àrees d'activitat concentren el 69% de l'emprenedoria total i el 51% de tota l'ocupació registrat el 2017.

Aquest estudi, que analitza el període comprès entre 2013 a 2017, destaca que el 5,5% de l'ocupació està generat per les noves iniciatives o el que és el mateix, més de cinc de cada cent persones ocupades han emprès en els últims anys. També destaca l’ "índex de dinamisme emprenedor" que relaciona emprenedoria i ocupació per compte propi en les diferents regions, sectors o grups de població. Tenint en compte aquest indicatiu, els sectors d'educació, activitats artístiques i recreatives, telecomunicacions i de societat de la informació han estat els que han registrat majors nivells de dinamisme emprenedor, superiors en un 56%, 46% i 28% respectivament.

Pel que fa a el desglossament de nivells d'emprenedoria per comunitats autònomes, Balears, Galícia, Extremadura i Comunitat Valenciana són les quatre comunitats on més s'emprèn, seguides de prop per les Canàries, Múrcia i Andalusia. Per contra,  les comunitats en les que menys s'ha emprès han estat Madrid, Aragó, Castella i Lleó, La Rioja i Navarra.

Atenent a la forma jurídica que trien principalment els emprenedors, cal destacar que el 83,6% es constitueixen com a persona física (autònom), mentre que només el 16.4% opta per una empresa societària amb personalitat jurídica. El principal obstacle que troben a l'hora d'emprendre és l'accés al finançament extern a causa majoritàriament a la petita grandària, a falta d'experiència, coneixements financers i capacitat negociadora.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  Informació COVID-19  
  Informació COVID-19 ...  
 
 
   
 
AVÍS LEGAL