IMPO > Notícies > Experiències que ens ajuden.
    « Tornar al llistat  
    Experiències que ens ajuden.  
 
    ORIENTA’T | 30-10-2019
   
    Avui volem compartir amb vosaltres una experiència d’èxit d’una usuària del Servei Municipal d’Ocupació.
 

Des dels diferents programes d’orientació laboral que ofereix el servei, treballem per tal de potenciar l’ocupabilitat i la inserció laboral de les persones usuàries.

Les casuístiques de cada persona són molt diverses: necessitat de fer un canvi o millora professional, recerca activa de feina per a persones aturades que tinguin un perfil professional definit o la reinserció al món laboral després d’un temps d’inactivitat, entre d’altres.

Sovint la situació de molt temps sense treballar ens crea inseguretats i desconeixença del mercat laboral. És en aquell moment que necessitem fer un reciclatge laboral, és a dir, conèixer la demanda formativa actual per el perfil professional que ens interessa i les tasques i competències que haurem de tenir per tal de superar un procés de selecció. Un dels procediments que podem fer en aquests casos és aconseguir realitzar una estada de pràctiques en alguna empresa que contempli el nostre perfil professional.

Què millor que exemplificar-vos aquesta situació amb l’experiència real d’una usuària amb les seves pròpies paraules:

  • Quina era la teva situació laboral quan vas arribar al Servei Municipal d’Ocupació? Vaig acudir al Servei per tal de rebre orientació laboral personalitzada. Sempre m’havia dedicat a l’àmbit de l’administració, però per assumptes de conciliació familiar vaig haver de deixar de treballar durant una temporada. Ha sigut ara que, quan he volgut reemprendre l’àmbit laboral, m’he trobat  amb un món nou, sense saber les tècniques de recerca de feina actuals ni els conceptes i requisits que es demanaven en l’àmbit administratiu.
  • Quina ha sigut la opció per ajudar a reciclar-te i reemprendre doncs el mercat laboral? Vam buscar una entitat col·laboradora del Servei on es contemplés el perfil d’administració. Vam visitar l’entitat amb la tutora del programa, coneixent així l’activitat de l’empresa i el que em podien oferir.
  • Quina serà la teva funció a l’empresa i quins acords heu establert? Després de conèixer les instal·lacions i els diferents sectors que té l’empresa, hem acordat amb la coordinadora les tasques que faré, per tal d’aprendre totes les funcions. La durada de les practiques serà de mutu acord, quan s’assoleixin els objectius.
  • Creus que aquesta experiència t’ajudarà per reincorporar-te al món laboral? Sens dubte, és una molt bona oportunitat per a reciclar-me professionalment en aquest àmbit, aprenent les noves tècniques que s’utilitzen i adquirint la pràctica que em falta per guanyar més seguretat en mi mateixa, sabent que puc tornar a fer la meva feina eficaçment i amb èxit!

 

Si vols rebre més informació o assessorament del servei municipal d’ocupació pots venir a

Masia Can Boscà, C/Nova Cançó 1 08915 Badalona o trucar al 934605200.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  TikTok per la teva marca o empresa.  
  L’app es va instalar més de 738 milions de cops durant el 2019, representant un 44% del total de les seves descarregues. ...  
 
 
  ESPAI CLASSUAL, UNA NOVA EXPERIÈNCIA CULINÀRIA.  
  Us presentem la nova oferta gastronòmica al centre de Badalona de la mà dels seus propietaris. ...  
 
 
  ACORD PER LA PUJADA DEL SALARI MÍNIM INTERPROFESSIONAL (SMI) FINS ALS 950 EUROS.  
  S'ha acordat entre Govern, patronal i sindicats aquesta pujada moderada del SMI fins als 950€ al mes. ...  
 
 
  Els graduats en FP tenen un percentatge d’atur quatre vegades inferior a la mitja de joves catalans.  
  L’empresa en pràctiques, principal via per obtenir feina. ...  
   
 
AVÍS LEGAL