IMPO > Notícies > Salari mínim de referència dels catalans i catalanes.
    « Tornar al llistat  
    Salari mínim de referència dels catalans i catalanes.  
 
    ORIENTA’T | 20-09-2019
   
    Segons el Govern de la Generalitat de Catalunya, els resultats d’aquest càlcul es presentaran en un màxim de tres mesos.
  https://web.gencat.cat/ca/actualitat/detall/Salari-minim-catala-de-referencia
 

L’increment que va aprovar l’Estat espanyol a finals de 2018 del salari mínim interprofessional (SMI) no va tenir en compte els diferents costs de vida que existeixen en els diferents territoris, la qual cosa va generar perjudicis o “injustícia” sobre els drets de les persones, impactant bruscament sobre la producció econòmica catalana. D’aquesta manera, doncs, el Govern de la Generalitat de Catalunya impulsa la institució d’un salari mínim de referència català que s’adapti a la realitat social i econòmica que es viu a Catalunya. El Govern aposta perquè la seva implantació es faci a través de convenis col·lectius.

Govern de la Generalitat de Catalunya anuncia que estimarà el salari mínim de referència (SRM) dels catalans i catalanes. Aquest càlcul es realitza a partir del càlcul del cost de vida dels ciutadans i ciutadanes, i l’equitat salarial.

Amb aquest cost, la Generalitat de Catalunya també preveu l’avaluació de la implantació del salari mínim de referència, incloent-hi el cost que pot arribar a tenir per l’Administració pública.

Com bé es fa referència a l’inici d’aquesta notícia, el termini màxim que la Generalitat de Catalunya ha acordat per presentar els resultats és de tres mesos. Una vegada s’hagin presentat els resultats, es convocarà el Consell de Relacions Laborals (agents socials, sindicats i patronals) que iniciarà un procés d’estipulació social que ajudi a establir aquest salari mínim de referència per als treballadors i treballadores de Catalunya.

 

Qualsevol informació, orientació i assessorament laboral que podeu necessitar,

veniu als Clubs de Feina del nostre Servei Municipal d’Ocupació.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  Programa de contractació laboral de joves en pràctiques – JENP 2019.  
  El nombre definitu de places és 9. ...  
 
 
  MÀRQUETING I VENDES PER EMPRESES QUE COMENCEN.  
  El proper 28 i 31 d’octubre tindrà lloc la formació “Màrqueting i Vendes per empreses que comencen” a càrrec de Xavier Olivares i Montse Ramos. ...  
 
 
  LinkedIN presenta una nova funció per autònoms, freelances i PIMES.  
  La xarxa social ampliarà la seva oferta amb funcions específiques per autònoms, pensades per connectar amb els que desitgin els seus serveis. ...  
 
 
  50 termes del món de l’empresa en català.  
  Aquest recull presenta 50 termes del món de l’empresa, triats tenint en compte criteris d’actualitat, de representativitat i d’àmplia difusió. ...  
   
 
AVÍS LEGAL