IMPO > Notícies > Salari mínim de referència dels catalans i catalanes.
    « Tornar al llistat  
    Salari mínim de referència dels catalans i catalanes.  
 
    ORIENTA’T | 20-09-2019
   
    Segons el Govern de la Generalitat de Catalunya, els resultats d’aquest càlcul es presentaran en un màxim de tres mesos.
  https://web.gencat.cat/ca/actualitat/detall/Salari-minim-catala-de-referencia
 

L’increment que va aprovar l’Estat espanyol a finals de 2018 del salari mínim interprofessional (SMI) no va tenir en compte els diferents costs de vida que existeixen en els diferents territoris, la qual cosa va generar perjudicis o “injustícia” sobre els drets de les persones, impactant bruscament sobre la producció econòmica catalana. D’aquesta manera, doncs, el Govern de la Generalitat de Catalunya impulsa la institució d’un salari mínim de referència català que s’adapti a la realitat social i econòmica que es viu a Catalunya. El Govern aposta perquè la seva implantació es faci a través de convenis col·lectius.

Govern de la Generalitat de Catalunya anuncia que estimarà el salari mínim de referència (SRM) dels catalans i catalanes. Aquest càlcul es realitza a partir del càlcul del cost de vida dels ciutadans i ciutadanes, i l’equitat salarial.

Amb aquest cost, la Generalitat de Catalunya també preveu l’avaluació de la implantació del salari mínim de referència, incloent-hi el cost que pot arribar a tenir per l’Administració pública.

Com bé es fa referència a l’inici d’aquesta notícia, el termini màxim que la Generalitat de Catalunya ha acordat per presentar els resultats és de tres mesos. Una vegada s’hagin presentat els resultats, es convocarà el Consell de Relacions Laborals (agents socials, sindicats i patronals) que iniciarà un procés d’estipulació social que ajudi a establir aquest salari mínim de referència per als treballadors i treballadores de Catalunya.

 

Qualsevol informació, orientació i assessorament laboral que podeu necessitar,

veniu als Clubs de Feina del nostre Servei Municipal d’Ocupació.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  TikTok per la teva marca o empresa.  
  L’app es va instalar més de 738 milions de cops durant el 2019, representant un 44% del total de les seves descarregues. ...  
 
 
  ESPAI CLASSUAL, UNA NOVA EXPERIÈNCIA CULINÀRIA.  
  Us presentem la nova oferta gastronòmica al centre de Badalona de la mà dels seus propietaris. ...  
 
 
  ACORD PER LA PUJADA DEL SALARI MÍNIM INTERPROFESSIONAL (SMI) FINS ALS 950 EUROS.  
  S'ha acordat entre Govern, patronal i sindicats aquesta pujada moderada del SMI fins als 950€ al mes. ...  
 
 
  Els graduats en FP tenen un percentatge d’atur quatre vegades inferior a la mitja de joves catalans.  
  L’empresa en pràctiques, principal via per obtenir feina. ...  
   
 
AVÍS LEGAL