IMPO > Notícies > Les ocupacions en el mercat de treball català.
    « Tornar al llistat  
    Les ocupacions en el mercat de treball català.  
 
    ORIENTA’T | 29-08-2019
   
    L'Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya ens aporta aquestes dades.
 

L'Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya, el passat 9 de juliol, va desenvolupar i presentar una nova eina anomenada "Treball per ocupacions", amb la qual podem trobar informació, indicadors i diverses dades sobre les diferents professions del mercat laboral català, i que ens permet poder fer una valoració de cada una de les ocupacions que existeixen a Catalunya i les seves possibles sortides professionals.

En l'eina hi apareixen les 500 ocupacions que es troben incloses en la Classificació Nacional d'Ocupacions, agrupades en tres índexs sintètics diferents:

  • El nombre de contractes de treball signats
  • La qualitat d'aquestes contractacions (indefinit, temporal,...)
  • Les persones que han cercat aquest lloc de treball en concret en el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC)

Dins d'aquests índexs, podem  trobar informació més desglossada i concreta, com ara per exemple, dins de l'índex de qualitat de les contractaccions, dades sobre la rotació laboral de l'ocupació, el tant per cent i/o possibilitat de contractes indefinits i temporals sobre el total i la duració d'aquests, entre d'altres. També podem consultar el sexe, l'edat, la nacionalitat i el nivell formatiu dels diferents contractes.

L'eina també ens mostra la situació global de cada ocupació en el mercat de treball, a nivell de Catalunya i per comarques. D'aquesta manera doncs, es poden organitzar les ocupacions per "rànquing". Dins d'aquest nou portal podrem realitzar diferents accions: comparar fins a tres ocupacions diferents o consultar les fitxes descriptives de cada feina, entre d'altres.

La Generalitat de Catalunya aclareix que "s'exclou de la presentació de resultats les ocupacions que la seva forma d'accés es realitza per una via diferent de la contractació laboral o l'autoocupació (com és el cas d'ocupacions vinculades a les forces de seguretat i el poder legislatiu i judicial)".

Així doncs, gràcies a aquesta eina, podrem saber quines són les professions més demandades i la qualitat d'aquestes.

Qualsevol informació, orientació i assessorament laboral que pugueu necessitar, veniu als Clubs de Feina del nostre Servei Municipal d'Ocupació.

 

 

Informació extreta de la pàgina web de la Generalitat de Catalunya "Treball per ocupacions": http://observatoritreball.gencat.cat/ca/ambits_tematics/mercat_de_treball/Treball-per-ocupacions/  i de l'article EducaWeb: https://www.educaweb.com/noticia/2019/07/11/nace-nueva-web-orientar-personas-buscan-empleo-catalunya-18862/

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  TikTok per la teva marca o empresa.  
  L’app es va instalar més de 738 milions de cops durant el 2019, representant un 44% del total de les seves descarregues. ...  
 
 
  ESPAI CLASSUAL, UNA NOVA EXPERIÈNCIA CULINÀRIA.  
  Us presentem la nova oferta gastronòmica al centre de Badalona de la mà dels seus propietaris. ...  
 
 
  ACORD PER LA PUJADA DEL SALARI MÍNIM INTERPROFESSIONAL (SMI) FINS ALS 950 EUROS.  
  S'ha acordat entre Govern, patronal i sindicats aquesta pujada moderada del SMI fins als 950€ al mes. ...  
 
 
  Els graduats en FP tenen un percentatge d’atur quatre vegades inferior a la mitja de joves catalans.  
  L’empresa en pràctiques, principal via per obtenir feina. ...  
   
 
AVÍS LEGAL