IMPO > Notícies > L’IMPO presenta la seva Memòria de Gestió del 2017
    « Tornar al llistat  
    L’IMPO presenta la seva Memòria de Gestió del 2017  
 
    IMPO | 20-06-2018
   
    L’any 2017 més de 1.800 persones van aconseguir un lloc de treball participant en algun dels programes gestionats per IMPO.
  http://www.impo.cat/impo_data/obs/0257.pdf
 

 

L’any 2017 més de 1.800 persones van aconseguir un lloc de treball participant en algun dels programes gestionats per l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO).

 

Com en anys anteriors, la Memòria de Gestió de l’IMPO vol mostrar l’activitat anual de l’entitat en les àrees d’orientació i intermediació laboral, programes de treball i formació (plans d’ocupació), capacitació professional, projectes d’ocupació, foment empresarial i col·laboració i concertació amb empreses i entitats.

Els objectius i les línies estratègiques de l’IMPO s’emmarquen en el Pla d’Actuació Municipal (PAM), on es recullen els objectius que aquest govern s’ha marcat com a compromís amb els ciutadans, sobre la base d’una ciutat pròspera i sostenible, i en les directrius establertes en les “Estratègies pel desenvolupament econòmic i el foment de l’ocupació Badalona 2022”.

Alguns dels indicadors més representatius que podem trobar en aquesta memòria del 2017, són:

  • Activitat: 5.676 persones han participat en una o més de les 29.435 actuacions realitzades al llarg de l’any i s’han gestionat un total de 49 programes i projectes. D’aquests, destacar els increments dels projectes per a col·lectius de persones amb especials dificultats per trobar feina i els de l’àmbit de foment empresarial, amb increments del 33% i 18% respectivament.
  • Recursos econòmics: el creixement dels recursos econòmics gestionats des de l’exercici 2014 és de quasi el doble, passant dels 5,3 als 10,2 milions d’euros. En aquest sentit s’han pràcticament doblat les aportacions de l’Ajuntament i les subvencions rebudes des de la Generalitat de Catalunya, especialment des del seu Servei d’Ocupació.
  • Resultats d’inserció:  S’han ofert 500 llocs de treball en el programes de Treball i Formació (plans d’ocupació), en els que el 2017 s’han incrementat tan els salaris com la durada dels contractes. Més de  1.030 persones han aconseguit feina un cop finalitzat el programa on participaven i 270 són els llocs de treball generats pels nous emprenedors assessorats a l’IMPO.
  • Foment Empresarial: la taxa de supervivència de les empreses creades l’any 2014 es situa l’any 2017 en el 69,3%, per sobre de la del Barcelonès Nord (61,5%) i de la província de Barcelona (62,1%). El programa Reempresa ha continuat propiciant casos d’èxit (16) i el Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) facilitant l’obertura de negocis al municipi (84), situant a Badalona, en ambdós programes, com un dels municipis de la província amb millors resultats.
  • Innovació i millora: incorporant nous enfocaments i millores en els alguns dels projectes desenvolupats, entre els que podem mencionar els de Treball i Formació (plans d’ocupació), els de suport a l’emprenedoria amb la concessió de microcrèdits a 14 projectes empresarials per valor de 270.000 € d’aportació municipal, les diferents iniciatives d’economia social, en les que destaca el primer any de funcionament del Ateneu Cooperatiu Barcelonès Nord o el projecte Èpica i Singular, realitzat conjuntament amb la Fundació Laboral de la Construcció i la Fundació de la Fura dels Baus, per treballar de manera diferent les competències per a l’ocupació dels joves.

 

Des del mes de gener de 2018, l’IMPO ha deixat de ser un organisme autònom de l’Ajuntament de Badalona per integrar-se a la seva estructura indiferenciada com a Servei Municipal d’Ocupació - Impuls Municipal de Promoció de l’Ocupació, conservant així l’acrònim IMPO pel que ha estat reconegut en els seus pràcticament 25 anys de trajectòria.

 

Enllaç a la memòria

 

Imatge de les Xarxes Socials de la Memòria 2017


Segueix-nos a nostres Xarxes Socials:

Accès a Facebook d'IMPOAccès a Twitter d'IMPOAccès a LinkedIn d'IMPOAccés a Youtube d'IMPOAccés a Google  d'IMPOAccés a EventBrite d'IMPO

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  REEMPRESA: Un nou cas d'èxit  
  Entrevista del cas d'èxit de l'empresa "Rostisseria Amelí" ...  
 
 
  Presentació del llibre “Finances Etiques i Solidaries”  
  La llibreria Saltamartí col.labora amb l’Ateneu del Barcelones Nord en la difusió de noves formes de consum responsable i finances ètiques ...  
 
 
  Publicació de la relació de persones seleccionades i suplents per al programa ENFEINA’T  
  En els documents adjunts podeu consultar la relació de persones seleccionades i suplents per al programa ENFEINA’T. ...  
 
 
  Sessió informativa: Ajuts per a empreses d'economia social  
  Impuls de l'Ateneu Cooperatiu del Barcelonès nord a les empreses d'economia social i al seu finançament ...  
   
 
AVÍS LEGAL