IMPO > Notícies > Les ACTITUDS durant la RECERCA DE FEINA
    « Tornar al llistat  
    Les ACTITUDS durant la RECERCA DE FEINA  
 
    ORIENTA’T | 08-03-2018
   
    Quines actituds podem considerar com les més adients quan estem en un procés de recerca de feina?
 

 

Quan parlem de manera informal, diem “no m’agrada l’actitud d’aquesta persona”, ho expliquem sense gaire detalls més i ja donem per entès el que l’altra compren, pensa i/o sent. En general, ens referim a un conjunt de comportaments d’aquella persona.

Les actituds poden ser favorables o poc favorables o dis- funcionals, i ens ajuden tant en el nostre dia a dia, com durant el procés de recerca de feina. Dins d’aquest procés de recerca de feina, hi ha moments on realment és important tenir, i demostrar, una bona actitud, com per exemple durant la fase d’entrevista de feina.

Tampoc oblidem que, una vegada ens incorporem a un nou lloc de treball (i nova empresa), mantenir una bona actitud és primordial per a integrar-te, propiciar un bon clima laboral, i que com a treballador/a, encaixis de manera òptima en el dia a dia.

Algunes de les actituds que més et poden ajudar en aquest procés de recerca de feina son:

  • Assertivitat: intenta transmetre les teves idees i punts de vista de forma clara, concisa, efectiva, correcte i educada. Aquest aspecte és crucial en el moment de la entrevista de feina així com en l’adaptació al nou lloc de treball.  en tot el procés de selecció en general.
  • Curiositat: mostra interès per les empreses a les quals et presentes com a candidat/a, no només en el moment d’inscriure’t a una oferta determinada, sinó també durant la entrevista laboral. En ella, pots demostrar el teu interès envers aquella vacant a través de la curiositat que sents envers la empresa.
  • Amabilitat: mostrar un tracte agradable, correcte, educat, afable, de col•laboració amb els altres ajuda a mantenir un bon clima laboral un cop en el lloc de treball i mostra una bona imatge de nosaltres mateixos durant l’entrevista.
  • Proactivitat: anticipa’t i inicia accions que puguin oferir-te oportunitats quan estàs en procés de recerca de feina així com accions dins la feina quan ja estiguis contractat/a.
  • Orientació als resultats: qualsevol personal treballadora té com a finalitat complir uns objectius determinats. Tingues això present de cara a executar de manera eficient la teva tasca diària, així com en el teu procés de recerca de feina.

Pren consciència que una actitud positiva t’ajudarà sempre, identificar com veus les coses i saber mirar des d’altres perspectives, ser capaç de pensar com l’altra i posar-se al seu punt de vista t’ajuda a entendre millor tant a un mateix, com el-s altre-s i les circumstàncies de l’entorn. No només parlem del procés de recerca de feina, en una situació tant dura com trobar-se sense feina, sinó en la teva vida personal per poder gaudir d’un millor equilibri i satisfacció personal - emocional.

 


Segueix-nos a nostres Xarxes Socials:

Accès a Facebook d'IMPOAccès a Twitter d'IMPOAccès a LinkedIn d'IMPOAccés a Youtube d'IMPOAccés a Google  d'IMPOAccés a EventBrite d'IMPO

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  Les Sales de Recerca de feina de l'IMPO (Clubs de feina)  
  Què no t’ho expliquin!!! Vine a comprovar-ho. ...  
 
 
  Programa 'FEM OCUPACIÓ PER A JOVES 2017'  
  Ajuts a la contractació ...  
 
 
  Programa: TREBALL ALS BARRIS 2017  
  En marxa el projecte “TREBALL ALS BARRIS 2017”. Enguany amb novetats ...  
 
 
  AJUTS A LES EMPRESES PER A LA CONTRACTACIO LABORAL - 30 PLUS  
  Les empreses que contractin persones de Badalona en situació d’atur i majors de 30 anys podran acollir-se a una subvenció de fins a 6363 €. ...  
   
 
AVÍS LEGAL