IMPO > Notícies > HE PERDUT LA FEINA! ARA QUÈ I COM HO FAIG?
    « Tornar al llistat  
    HE PERDUT LA FEINA! ARA QUÈ I COM HO FAIG?  
 
    ORIENTA'T | 30-06-2017
   
    La RESILIÈNCIA: una competència a desenvolupar
 

Hi ha moments que impliquen canvis dràstics, situacions inesperades que ens generen incertesa, inseguretat i molt mal estar. Un d’ells és precisament la pèrdua del lloc de feina, ja que ens remou, no només la nostra situació econòmica més immediata, sinó també aspectes afectius més interns i carregats d’emoció.

Davant d’aquests canvis sobtats cal disposar d’una competència bàsica per intentar fer-ne front: la resiliència. Es tracta de la capacitat humana d’assumir, amb flexibilitat, situacions límit per tal de sobreposar-s’hi i obtenir-ne mecanismes i recursos per a créixer i desenvolupar el nostre potencial al màxim.

Les persones resilients no parlen de “vides  dures” sinó de “moments complicats”. La competència de la resiliència esdevé així, cabdal en el procés diari de la recerca de feina, ja que no es tracta de superar moments, sinó d’afrontar-los intrínsicament des d’una òptica de superació possible, real i conscient.

La resiliència no és una competència innata, podem aprendre-la, cultivar-la, adquirir-la i desenvolupar-la al llarg de la nostra vida. Res ens determina a ser-ho ni més ni menys, només cal dur a terme certs hàbits i conductes que ens hi acompanyaran.

I com podem, doncs, fer-ho ?

Són diversos els factors que ens estimularan, però el principal: el motivador: disposar de relacions afectives, emotives, d’un entorn familiar vinculat a la confiança, la seguretat i el “bon rotllo”. Així mateix, la resiliència va acompanyada de l’autoconeixement, ja que saber els nostres límits i les nostres potencialitats ens conduirà vers l’univers de possibilitats reals i objectives. La creativitat n’és un altre aspecte indispensable: ser resilient implica no pretendre recuperar el que s’ha perdut sinó reelaborar una nova realitat a partir de les conseqüències del moment difícil esdevingut.  L’humor, el saber buscar suport quan fa falta, la tenacitat, la flexibilitat davant dels canvis, l’optimisme real, la consciència plena del “aquí i l’ara” i la confiança en les seves capacitats, són algunes de les pautes que podem seguir per ser persones a qui les circumstàncies no fan res més que enfortir i, oferir així a les empreses, un valor afegit en la nostra candidatura com a individus resilients, forts i capaços.

Així, doncs, ara què ja coneixes millor què vol i què suposa aquesta competència, intenta desenvolupar-la al màxim, t’ajudarà em el teu creixement personal i desenvolupament professional

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  Les Sales de Recerca de feina de l'IMPO (Clubs de feina)  
  Què no t’ho expliquin!!! Vine a comprovar-ho. ...  
 
 
  Programa 'FEM OCUPACIÓ PER A JOVES 2017'  
  Ajuts a la contractació ...  
 
 
  Programa: TREBALL ALS BARRIS 2017  
  En marxa el projecte “TREBALL ALS BARRIS 2017”. Enguany amb novetats ...  
 
 
  AJUTS A LES EMPRESES PER A LA CONTRACTACIO LABORAL - 30 PLUS  
  Les empreses que contractin persones de Badalona en situació d’atur i majors de 30 anys podran acollir-se a una subvenció de fins a 6363 €. ...  
   
 
AVÍS LEGAL