IMPO > Notícies > POTENCIAR LES COMPETÈNCIES PERSONALS. LA ORGANITZACIÓ
    « Tornar al llistat  
    POTENCIAR LES COMPETÈNCIES PERSONALS. LA ORGANITZACIÓ  
 
    ORIENTA'T | 19-06-2017
   
    Les competències personals són aquelles característiques que defineixen la nostra personalitat. Tots en tenim.
 

En un procés de selecció, els tècnics de RRHH valoren, no només la teva experiència professional i formació, si no també les característiques ó trets personals que aportes al lloc vacant i són un indicador en el moment de decidir la selecció. Per tant, ajuden a acabar de  determinar si un/a candidat/a és el més adequat per una vacant, i, de manera global, si encaixarà de manera òptima a la empresa.

Algunes competències, fàcilment avaluables pels selectors, són: el treball en equip, el lideratge, la comunicació, la creativitat, la organització, o la iniciativa, entre d’altres.

Totes elles, es poden modificar al llarg del temps a través de pràctica i, sempre i quan, la persona estigui motivada per iniciar aquests canvis i modificacions, necessaris per a un òptim desenvolupament personal.

Us presentem algunes pautes per poder treballar i millorar la competència de la organització:

  • Fes que les teves tasques tinguin sentit: abans d’iniciar a realitzar les tasques que tens pendents, pensa en l’objectiu que té cadascuna d’elles, i el motiu per les quals les realitzes.
  • Prioritza: arrel de l’acció anterior, amb la qual aconseguiràs veure l’objectiu de cada tasca,  podràs veure l’ordre d’importància de cadascuna d’elles i començar a treballar-les en l’ordre adient per treure’n el màxim profit del teu temps.
  • Millora la teva planificació: al finalitzar la teva jornada, pots  fer un llistat de totes les tasques que hauràs de fer al dia següent. Al iniciar el dia següent, revisa aquest llistat, fes una “foto” de les tasques a fer i l’ordre segons prioritat.
  • Digues no a la multi tasca: treballa les tasques per separat. Si has de fer alguna acció o tasca que et requereix per exemple més de dos hores, divideix-la i treballa les parts en blocs separats. Al finalitzar, només tindràs que ajuntar tots els blocs i ja tindràs una tasca sencera finalitzada.
  • Descansa, però que siguin descansos de veritat: abans d’iniciar la teva jornada, pensa en quina serà la pauta que faràs servir per marcar la rutina de treball-descans. És molt important que això ho tinguis molt clar abans de començar, i quan facis els descansos, descansa de veritat.

No es tracta de canviar la nostra personalitat, sinó de millorar, optimitzar, i treure el màxim profit a moltes de les nostres característiques i trets personals !

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  ENCARA NO SAPS QUÈ ÉS LA GARANTIA JUVENIL?  
  El programa de Garantia Juvenil, dirigit a joves entre 16 i 29 anys, per reduir l’atur juvenil i poder incrementar la formació i experiència professi ...  
 
 
  Redactar un mail per fer autocandidatura. Com ho faig !  
  Et presentem a continuació una sèrie de consells per tal de millorar la redacció dels teus correus electrònics a la hora de fer autocandidatura ...  
 
 
  CASA D’OFICIS TREBALL ALS BARRIS PLA DE TREBALL ALUMNES TREBALLADORS  
  Els alumnes treballadors de la Casa d’Oficis de Treball als Barris estan realitzant el Pla de Treball després d’haver superat la primera fase de forma ...  
 
 
  WORKSHOP DEL “PROCESS INNOVATION FORUM”  
  Badalona acull el workshop del “Process Innovation Forum” del sector de la construcció ...  
   
 
AVÍS LEGAL