IMPO > Notícies > AUTOESTIMA I RECERCA DE FEINA
    « Tornar al llistat  
    AUTOESTIMA I RECERCA DE FEINA  
 
    ORIENTA'T | 26-03-2012
   
    Sentiments i emocions quan busquem feina
 

Quan ens hem quedat a l’atur, una de les conseqüències que patim és la reducció de la nostra autoestima. I, què és això de l’autoestima de què tant en parlem?. L’autoestima la podem definir com “la valoració que fem de nosaltres mateixos sobre la base de les sensacions i experiències que hem anat incorporant al llarg de la vida”. L'autoestima no és innata, sinó apresa. És una estructura consistent, i tot i ser difícil de canviar, la seva naturalesa és dinàmica i, per tant, la podem fer créixer o debilitar-la.

Si no creiem que tenim possibilitats per accedir al món laboral, ens rendirem amb més facilitat davant el mínim obstacle i no intentarem aconseguir la nostra feina. Ens comportarem d’una manera dubtosa i insegura a les entrevistes de feina. Al valorar-nos negativament buscarem feines inferiors a les nostres capacitats ja que no ens creurem dignes d’una feina millor.

Davant d’això, i sabent que és una situació molt complicada, una situació que vivim cada dia des dels serveis locals d’ocupació, la millor estratègia és procurar mantenir una “sana” autoestima, tant per aconseguir una feina com per desenvolupar-nos en la nostra vida personal. Ens hem d’estudiar a fons i de manera realista per conèixer bé les nostres qualitats: punts  forts i punts dèbils. Ens hem d’acceptar tal com som. Un cop ens acceptem de manera  íntegre, podrem plantejar-nos estratègies per solucionar els nostres punts dèbils i reforçar les nostres qualitats.

Tots hem superat, en un moment o altre, alguna o moltes situacions complicades; una bona estratègia per enfrontar un procés de selecció o de recerca de feina podria ser recordar alguna d’aquestes situacions en les que vam haver de decidir, actuar, gestionar la nostra vida i assumir-ne la responsabilitat. El fet de recordar que, en un moment on les coses anaven maldades, vam poder superar el tràngol, pot ajudar-nos a recuperar la nostra autoestima i recordar aquells recursos, habilitats i estratègies (que sense dubte tots tenim) que cal tenir en moments de recerca de feina tant complicats com els que estem vivint. 

Des de l’IMPO, els professionals que hi treballem, us oferim informació, orientació, assessorament laboral, pretenem ajudar-vos tot el possible per a traçar un bon camí cap a la vostra inserció, i el més important, volem escoltar, entendre, comprendre les vostres necessitats i buscar conjuntament les oportunitats i opcions de feina allà on siguin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  Treball als barris  
  Proper inici de les formacions de “TREBALL ALS BARRIS” ...  
 
 
  BIZBARCELONA 2019  
  El 12 i 13 de juny es celebrarà la propera edició del Bizbarcelona al recinte firal de Montjuïc ...  
 
 
  Nova programació Tallers d’Informàtica Bàsica  
  Aprofita els nous tallers per apropar-te a les noves tecnologies en la recerca de feina ...  
 
 
  Besòs Premi Cooperatiu  
  Premi a la millor cooperativa de Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià. ...  
   
 
AVÍS LEGAL