IMPO > Notícies > EXPERIÈNCIES QUE ENS AJUDEN
    « Tornar al llistat  
    EXPERIÈNCIES QUE ENS AJUDEN  
 
    ORIENTA’T | 20-01-2012
   
    Històries de l’IMPO: experiències personals que volen compartir algunes de les persones que estan o han estat participant en els nostres programes.
 

“ Durant 25 anys vaig treballar com a operari en una fàbrica. Com molts de nosaltres, vaig deixar l’escola per treballar i ajudar a la família econòmicament. En aquell moment no existien ni les entrevistes, ni els psicotècnics ni els currículums. “Xavi, ves a la fàbrica a on treballo que el responsable m’ha dit que necessita a algú pel torn de nit”. I al dia següent ja estava contractat a temps complert. I llavors, tenint una feina estable que et permet portar calers a casa i fer vacances a l’estiu, qui pensa en continuar estudiant  o en buscar una feina millor? Però la fàbrica va començar a tenir problemes, fins que un dia va tancar. I un pensa “I ara què? A on vaig jo sense estudis i sense saber fer res més que treballar en una cadena de muntatge?”.

Però hi ha que sobreviure i, veient que no tenia gaires possibilitats de trobar un lloc de feina com a operari vaig arribar a la conclusió de que havia de buscar alguna cosa diferent. Llavors, vaig considerar la possibilitat de treure’m el carnet de conductor d’autocar. M’agradava molt conduir, viatjar i estar amb la gent així que semblava la fina perfecte. Però un cop vaig tenir el carnet venia la segona part: com aconseguir que em contractessin. I, vaig recórrer a l’IMPO perquè m’ensenyessin el que no havia fet mai: com fer el meu currículum, com redactar la carta de presentació, com cercar companyies d’autobusos, com presentar-me i posar-me en contacte amb elles, poder superar l’entrevista de feina, com fer el seguiment i, sobre tot, com transmetre les meves ganes de treballar i començar una nova carrera professional, fins i tot  a la meva edat. Aquí es, on la meva tenacitat em va ajudar. Onze mesos buscant, trucant, enviant currículums i tornant a trucar, fins que va arribar.

Ara ja fa dos mesos que treballo com a conductor d’autocar per una empresa de turisme. El meu treball em porta a viatjar per tota Catalunya i m’encanta perquè estic coneixent nous indrets i em relaciono amb gent a diari.

Xavier

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  Obertura de preinscripcions per nous cursos amb Certificat de Professionalitat  
  El període de preinscripció s’obre per 5 nous cursos amb Certificat de Professionalitat. ...  
 
 
  Podem millorar la nostra forma de buscar feina?  
  Descobreix si pots millorar alguns aspectes en la recerca de feina. ...  
 
 
  Novetats sobre la Llei de 2ª Oportunitat  
  Una sentencia del tribunal suprem amplia la potestat dels jutjats sobre les deutes amb l’Administració pública. ...  
 
 
  No t’ho perdis! Descobreix els nous tallers d’orientació laboral.  
  Comença el nou semestre amb força. Et recomanem la nova programació de tallers d'orientació laboral per facilitar la teva incorporació al mercat. ...  
   
 
AVÍS LEGAL